Университетската полиция ще патрулира пред кампусите на Атинския университет и Националния технически

...
Университетската полиция ще патрулира пред кампусите на Атинския университет и Националния технически
Коментари Харесай

Гръцката полиция няма да влиза в университетите

Университетската полиция ще патрулира пред кампусите на Атинския университет и Националния механически университет в Атина и ще бъде придружавана от чиновници от околните сектори. Решението беше взето по време на среща на Министерството на гражданската отбрана, Гръцката полиция и ректорите на четирите огромни гръцки университета, прецизира " Та Неа ".

Министърът на публичния ред Такис Теодорикакос е подчертал, че желанието на университетската полиция не е да се намесва в университетските прояви на студентските фракции, а единствено да пази студентите, преподавателите и административния личен състав при положение на престъпни действия.

Правителството се стреми да смекчи тона след реакциите на първата поява на членове на групите за отбрана на университетите на Атинския университет и кампуса в Зографу.

След военната хунта в Гърция от 70-те години на предишния ХХ век е неразрешено на органите на реда да влизат в университетите.

През последните години се ускориха апелите за намиране на механизъм за битка с криминалните прояви на територията на университетите.

Решението на управляващите да търсят способи за битка с престъпността провокира митинги от студентите и академичната общественост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР